Rendement en terugverdientijd

U kunt sinds 4 januari 2016 aanspraak maken op de ISDE subsidie van de rijksoverheid. Dit verkort de terugverdientijd aanzienlijk. Wij adviseren u bij uw aankoop, helpen u desgewenst bij de montage en met de aanvraag voor de subsidie.

Besparing

Met een zonneboiler-systeem voor zowel tapwater- als verwarmingsondersteuning haalt u echt iets moois in huis (en op uw dak). U kunt met deze sets een besparing realiseren tussen de 25 en 40% op uw totale gasverbruik!

Voor alleen de tapwaterondersteuning staat een besparing te boek van tussen de 50% en 70%  op de kosten van uw tapwater verbruik. Bij een gemiddeld gezin is 20-30% van het totale gasverbruik voor tapwater om te douchen en te spoelen. Dit betekent dat 70%-80% gebruikt wordt voor verwarming en daar ligt dus nog een wereld open!

Met de complete systemen uitgevoerd met heatpipe-collectoren en vacuümbuizen kunt u in het voor- en najaar extra rendement halen uit de zon om uw verwarmingswater voor te verwarmen, terwijl er toch nog voldoende capaciteit overblijft voor tapwater ondersteuning. Hiermee bespaart u tussen de 15% en 30% op uw gasverbruik voor verwarming, wat tezamen met de besparing voor tapwater een overall besparing gegenereerd van wel 25%-40%!

Terugverdientijd zonneboiler

Bij een gasprijs van 80 cent is in de terugverdientijd ongeveer 6-7 jaar op de aanschaf van de zonneboiler. Nemen we de installatiekosten ook mee, dan is de terugverdientijd zo'n 7-9 jaar. Hierbij zijn de netwerkkosten, de jaarlijks stijgende gasprijs en de inflatie niet meegenomen.

Vanaf dag 1 bespaart u wel jaarlijks 40%-50%  van de energie op uw verwarming en warme water! Volgens ons is dit de investering hierdoor meer dan waard.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »