ISDE subsidie zonneboiler

Laat de overheid een stukje meebetalen!

Er zijn aanzienlijke subsidies beschikbaar voor zonneboilers. De belangrijkste voor eindgebruikers is de ISDE. De ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) wordt verleend door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en is beschikbaar voor particuliere en zakelijke gebruikers. De komende jaren gaat de Nederlandse overheid door met het verlenen van subsidies uit de pot van de ISDE, sowieso tot 2020. Neem voor meer informatie contact met ons op. Kijk voor lokaal beschikbare subsidies op de website van EnergieSubsidiewijzer.

Regels ISDE particulier

  • De zonneboiler-set is na 1 januari 2016 aangeschaft. Met aanschafdatum wordt de datum bedoeld van het sluiten van de koopovereenkomst. Niet de datum van betaling!
  • De zonneboiler-set moet voor de aanvraag al betaald en geïnstalleerd zijn.
  • U heeft de subsidieaanvraag binnen 6 maanden na installatie ingediend.
  • Het moet een nieuwe aanschaf zijn en u dient in het bezit te zijn van een aankoopbewijs en een betaalbewijs. Het dient uw eigendom te zijn
  • De zonneboiler dient in Nederland geïnstalleerd te zijn.
  • De zonneboiler mag niet verwijderd worden binnen een jaar na datum van de beslissing over de subsidie.
  • De zonneboiler komt niet in aanmerking voor subsidie als deze nodig is om aan de wettelijke EPC-eis te voldoen. Lees meer op de website van de RVO.
  • Uw subsidieaanvraag valt onder de voorwaarden die gelden op het moment dat u uw subsidieaanvraag indient.
  • De zonneboiler moet gecontroleerd zijn door een bekwaam installateur (lees meer).

Let op: Vanaf 1 januari 2018 stelt de RVO een extra eis om gebruik te kunnen maken van subsidie uit de ISDE: "De zonneboiler wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur". Bij het indienen van de aanvraag voor subsidie dient u een bewijs hiervan te kunnen overleggen (m.a.w. de factuur van de installateur). Om hier aan te voldoen, bieden wij de "controle- en inbedrijfstelservice" aan. U kunt uw zonneboiler-systeem zelf installeren, waarna een specialist de finale check uitvoert. Kosten hiervoor bedragen €165,- incl BTW. Dit wordt in rekening gebracht door de installateur. Dit bewijs van betaling kunt u overleggen aan de RVO. Deze oplossing is door de RVO goedgekeurd.

Geen zin in gedoe? Laat ons uw de aanvraag indienen bij de RVO.

Heeft uw een zonneboiler gekocht bij Energie Winkel of Zonneboiler Zelfbouw? Dan kunnen wij voor u de aanvraag voor de ISDE verzorgen. Kosten hiervoor bedragen €50,- incl. BTW. Neem contact met ons op en het wordt snel geregeld!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »