Elektrische boiler installeren

Elektrische boiler installeren

Wil je zelf een elektrische boiler installeren? Bestel deze dan eenvoudig een boiler op zonneboiler-zelfbouw.nl en installeer eenvoudig een Elektrische boiler.

Wilt u zelf een elektrische boiler installeren? Bestel deze dan eenvoudig op zonneboiler-zelfbouw.nl en installeer eenvoudig een Elektrische boiler. In ons assortiment hebben we diverse boilers van Tesy. Voor 50 liter, 80 liter en nog een aantal andere maten met inhoud. De boilers kunt u eenvoudig installeren aan een beugel. Hieronder geven wij een stappenplan weer van de installatie van de Tesy boilers.

Het zelf installeren van een elektrische boiler

In het volgende stappenplan leggen we u precies uit hoe het zelf installeren van een elektrische boiler gaat. U zult zien dat u uw nieuwe aanschaf binnen no-time in gebruik kunt nemen.

Ga allereerst na of u een hotfill- of coldfillvariant heeft aangeschaft. De eerste versie sluit u namelijk aan op uw koudwaterkraan, de tweede variant op een warmwaterkraan die het water direct uit de cv-ketel haalt. De meeste boilers zijn coldfillvarianten. Onderzoek vervolgens waar u uw boiler moet monteren: is dat in het keukenkastje onder de gootsteen of erboven? Een boiler die in een kastje gemonteerd moet is een 'IN'-variant van Tesy. Van deze variant wordt in deze handleiding uitgegaan. Stel ten slotte de voorwaarden voor de installatie veilig: u moet aan aparte groep hebben voor de afwasmachine en de boiler of een CombiSwitch aanleggen. Vervolgens kan de werkelijke installatie beginnen! 
 

Zo installeert u uw Tesy-boiler

 1. Sluit de hoofdkraan van uw woning.
 2. Neem het T-stuk uit de aansluitset. Dit monteert u op de koudwaterleiding. Hanteer een afstand van 50 centimeter. 
 3. Monteer aan het T-stuk een koperen buis van ongeveer 7 centimeter. 
 4. Sluit deze buis af met de inlaatcombinatie. De trechter aan het einde van deze inlaatcombinatie richt u naar beneden.
 5. Bepaal de plek van het kruisstuk op de afvoer van de gootsteen. Let op: dit kruisstuk moet lager zitten dan de inlaatcombinatie.
 6. Maak een lus met de bijgeleverde slang. Deze slang bevestigt u tussen het kruisstuk en de inlaatcombinatie.
 7. Verbind de inlaatcombinatie met de waterinvoer met de eerste flexibele slang en de bijbehorende ringen. 
 8. Verbind vervolgens de wateruitvoer en de warmwaterkant (linkerkant) van de kraan met de tweede slang.
 9. Verbind dan de koudwatertoevoer en de koudwaterkant (rechterkant) van de kraan met de derde slang.
 10. Draai de hoofdkraan van uw woning weer open.
 11. Draai de inlaatcombinatie van de boiler open.
 12. Draai de warmwaterkraan open en wacht tot de kraan begint te stromen: nu is uw boiler gevuld.
 13. Steek de stekker van de boiler tot slot in het stopcontact. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »